Film
dinsdag 31 oktober, 20:15 uur

Boer Peer (uitverkocht)

Aan de rand van Maliskamp staat een vervallen boerderij. Hier woonde boer Peer, 97 jaar, enkel vergezeld door de stilte van het Brabantse platteland. “Alsof de tijd er 100 jaar stil stond”, aldus regisseur Daan Jongbloed. Peer hield de buitenwereld gewoonlijk buiten de deur, maar het lukte de filmmaker zijn vertrouwen te winnen. Tien jaar lang filmde hij de boer.

Het resulteerde in een verstilde en observerende film, waarin Jongbloed door weet te dringen tot Peer’s eenzame leven en pijn uit het verleden. Trouw schreef over de film: “Prachtige beelden en weinig tekst … op indringende wijze toont Jongbloed het eenvoudige boerenleven van een markante man uit het Brabantse Maliskamp.”

Boer Peer is een productie van Van Osch Films in coproductie met Omroep Brabant. De film kwam tot stand met een bijdrage van de Brabantse Beauties en het Mediafonds.

Programma (tijden o.v.b.)
20.00 uur Zaal open
20.15 uur Aanvang voorfilm KIELZOG
20.25 uur Aanvang hoofdfilm Boer Peer

KIELZOG
KIELZOG is de winnende film van het Paradepaardje 2017 van regisseurs Carilijne Pieters en Jesse De Vries. De korte film draait als voorfilm bij de docu Boer Peer van Daan Jongbloed. Ties en zijn vrouw Corrie varen al ruim 30 jaar samen op een binnenvaartsschip. Nu hun zoon het bedrijf overneemt, zijn Corrie en Ties verplicht om na jaren van werken op het water een nieuw leven op te bouwen aan wal. Gemaakt tijdens het One Week Filmproject 2017 van Nieuwe Filmers.

Kaarten
(incl. rij- en stoelnummer)
Deze voorstelling is uitverkocht. Soms zijn er nog enkele losse stoelen (niet naast elkaar) beschikbaar. Informeer hiernaar bij de kassa (073-850 7550). Je kunt jezelf op de wachtlijst laten plaatsen. Lees hier hoe het werkt en hoe je je kunt aanmelden voor de wachtlijst.

Details

Zaal Theaterzaal
Prijs € 8,00
Speelduur 40 minuten
Pauze nee
Regisseur Daan Jongbloed