Theater
woensdag 14 september, 20:30 uur

Aaf Brandt Corstius • Welkom bij mijn zielige jeugd

i.s.m. Theater aan de Parade

Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Aaf Brandt Corstius onderzoekt het in haar allereerste solovoorstelling. De columnist en schrijver vertelt op bijzondere wijze over haar jeugdervaringen. Over hoe ze als zesjarige plotsklaps haar moeder én hondje verliest en op stel en sprong naar Amerika moet verhuizen. Wie was ze geworden als ze, samen met haar moeder, in dat grote, krakende huis in Overveen was gebleven?

Amper zes is Aaf, als haar moeder sterft. Niet veel later geeft haar vader haar hondje weg en vertrekt het gezin (of wat er nog van over is) halsoverkop naar Amerika. Weg moeder, weg hond, weg school, weg vriendjes. En óf je daar een zielige jeugd van krijgt.

Vanavond dalen we af naar Aafs kelder, tjokvol herinneringen aan die tijd. We duiken in dozen vol dia’s, kijken jarentachtigtelevisie en leven mee met de wezen en halfwezen die haar inspireerden. Annie M.G, de kinderen Von Trapp, E.T. Oké, die laatste was geen wees, maar hij voelde zich wél ontheemd. Net als Aaf. Die later succesvol schrijver werd. Heeft ze haar carrière aan haar zielige jeugd te danken? Wat was er van haar geworden als ze Overveen was gebleven, in dat grote, krakende huis? Samen met haar lieve moeder die kookte, feesten gaf en moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel. In haar allereerste solovoorstelling gaat Aaf op zoek naar het antwoord.

Aaf: “Nadat ik - zoals iedereen - mijn solovoorstelling moest stopzetten en doorschuiven naar een onzekere toekomst, ben ik nu ontzettend blij dat ik dit najaar toch echt mag gaan spelen. In de tussentijd heb ik nog veel over de voorstelling kunnen nadenken, en ik heb nóg meer zin dan de eerste keer (en toen had ik al erg veel zin) om hem voor echte mensen te gaan spelen, in een echt theater, niet meer alleen maar in mijn hoofd.”

Biografie

Aaf Brandt Corstius is columnist en schrijver. Ze heeft een column in De Volkskrant, en ze schrijft er de sterrenrubriek. Ook maakt ze columns voor Margriet, Flow en JAN. Daarnaast schrijft zij boeken – haar meest recente is 'Eindelijk 40'. Voor theatergezelschap Mugmetdegoudentand schreef ze vier toneelstukken: 'Fifty-Fifty', 'Een flinke linkse vrouw', 'Buik' en 'Margreet heeft de groep verlaten'.

In de pers

“Ze maakt cabaretesk theater of theatraal cabaret, en dat doet ze goed.” - de Volkskrant (vier sterren)

“Soloshow Aaf Brandt Corstius charmeert” - NRC

Foto: Gijs Groenteman

Kaarten

Klik op de bestelknop om kaarten te kopen. Telefonisch bestellen kan via 073-680 9809 (Theater aan de Parade) of 073-850 7550 (PERRON-3). Natuurlijk kun je ook aan de theaterkassa van PERRON-3 kaarten kopen.

Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Acties

Theater aan de Parade biedt diverse kortingen aan, o.a. met We Are Public, CJP en jongerenkorting. Lees hier meer informatie.

Zaal Theaterzaal
Prijs € 22,50
Pauze nee
Uitverkocht