Muziek
donderdag 28 oktober, 20:30 uur

Carel Kraayenhof Quartet

i.s.m. Theater aan de Parade
Bij deze voorstelling vragen we om een coronatoegangsbewijs

Het Carel Kraayenhof Quartet eert in 100 jaar Piazolla hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather. Een held, die zijn hele leven heeft beïnvloed en gevormd. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met deze geniale Argentijnse Maestro.

Als vader van de ’tango nuevo’ nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Carel bij het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Máxima werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla dat in de volksmond bekend staat als ‘de traan’.  

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk de wereld over, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concert formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

Meer informatie

www.carelkraayenhof.nl

Foto: Reinout Bos

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater aan de Parade. Klik op de bestelknop om kaarten te kopen of bel naar 073-680 9809.

Coronamaatregelen

Om veilig te genieten van deze voorstelling gebruiken wij de CoronaCheck-app voor iedereen vanaf 13 jaar. Met de app kun je één van de volgende 3 opties aantonen:

  • Vaccinatiebewijs (geldig vanaf 14 dagen na je laatste vaccinatie).
  • Herstelbewijs.
  • Negatief testbewijs (niet ouder dan 24 uur, maak een gratis afspraak voor Testen voor Toegang).

Op deze manier mogen we de 1,5 meter regel loslaten en tweederde van de capaciteit van de zaal gebruiken. Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet mee te nemen. Onze medewerkers vergelijken de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegeven van je coronatoegangsbewijs. Wij zien met de QR-code alleen je naam, je geboortedatum en een groen scherm. Wij kunnen niet zien of je gevaccineerd, getest of recent hersteld bent.

Alle info over de CoronaCheck-app lees je op deze pagina. Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook via de website CoronaCheck.nl printen.
Kun je geen geldig coronatoegangsbewijs laten zien of wil je dat niet? Dan kun je deze voorstelling helaas niet bijwonen.

Heb je nog vragen? Wellicht vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen. Zo niet, neem gerust contact met Theater aan de Parade op!

Zaal Theaterzaal
Prijs € 26,50
Speelduur 2x 45 minuten
Pauze ja
Bestellen