Theater
donderdag 3 februari, 20:30 uur

Delfgaauw en Ida van Dril • King Lear

i.s.m. Theater aan de Parade
Bij deze voorstelling vragen we om een coronatoegangsbewijs

Theatermakers en poppenspelers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Op het eerste gezicht lijkt het poppenspel over een dochter en haar bejaarde vader te gaan, maar geleidelijk verandert de voorstelling naar William Shakespeare’s ultieme tragedie over de ouderdom. Een must-see!

‘Mijn vader is een oude poppenspeler die zijn poppen niet meer wil zien.’ Met deze woorden opent actrice en poppenspeler Ida van Dril de voorstelling King Lear, die ze samen met vooraanstaand poppenspeler Fred Delfgaauw maakt. Op het eerste gezicht lijkt de voorstelling over een dochter en haar bejaarde vader te gaan die in een verzorgingshuis woont. Maar geleidelijk verandert de voorstelling naar Shakespeare's ultieme tragedie over de ouderdom.

Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: ‘Niets is wat het lijkt’. De nar: ‘Niets lijkt wat het is’. Ga zitten en laat je verrassen door King Lear, in een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril.

Over Fred Delfgaauw:

‘Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken.’ - de Volkskrant

Over Ida van Dril:

‘Ze zingt, ze springt, ze speelt, kortom ze betovert.’ - theaterkrant.nl

Beeld: Ministerie van Beeld

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater aan de Parade. Klik op de bestelknop om kaarten te kopen of bel naar 073-680 9809.

Coronamaatregelen

Om veilig te genieten van deze voorstelling gebruiken wij de CoronaCheck-app voor iedereen vanaf 13 jaar. Met de app kun je één van de volgende 3 opties aantonen:

  • Vaccinatiebewijs (geldig vanaf 14 dagen na je laatste vaccinatie).
  • Herstelbewijs.
  • Negatief testbewijs (niet ouder dan 24 uur, maak een gratis afspraak voor Testen voor Toegang).

Op deze manier mogen we de 1,5 meter regel loslaten en tweederde van de capaciteit van de zaal gebruiken. Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet mee te nemen. Onze medewerkers vergelijken de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegeven van je coronatoegangsbewijs. Wij zien met de QR-code alleen je naam, je geboortedatum en een groen scherm. Wij kunnen niet zien of je gevaccineerd, getest of recent hersteld bent.

Alle info over de CoronaCheck-app lees je op deze pagina. Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook via de website CoronaCheck.nl printen.
Kun je geen geldig coronatoegangsbewijs laten zien of wil je dat niet? Dan kun je deze voorstelling helaas niet bijwonen.

Heb je nog vragen? Wellicht vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen. Zo niet, neem gerust contact met Theater aan de Parade op!

Zaal Theaterzaal
Prijs € 23,50
Bestellen