Jeugd
zaterdag 12 februari, 15:00 uur

Oma is een avatar (8+) • HNTJong

i.s.m. Theater aan de Parade
Bij deze voorstelling vragen we om een coronatoegangsbewijs

BFF’s Zoë en Amani hebben beiden hun oma verloren. Voor beiden voelt het als een groot gemis. Ze besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality, op zoek naar een uitweg voor hun verdriet. Maar is ‘weg uit deze wereld’ wel voor altijd ‘weg’?

Het verlies van hun oma’s is voor de vriendinnen Zoë en Amani een groot gemis. Daarom besluiten ze nieuwe oma’s te maken in virtual reality. Oma wordt een Avatar. Net als in ‘The Sims’, maar dan in 3D. Ze kunnen oma’s helemaal opnieuw verzinnen: van karaktertrekken tot aan de vorm van hun neus. Ze duiken steeds dieper in de digitale wereld op zoek naar de perfecte oma.

Maar in die wereld raken Zoë en Amani steeds verder verdwaald. De echte wereld blijft maar doordenderen terwijl de twee vriendinnen een uitweg zoeken voor hun verdriet. Hoe kun je nog afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op social media?

In Oma is een Avatar nemen we met zelfverzonnen rituelen afscheid van huisdieren, familieleden, fantasievriendjes en influencers. Online kun je iemand steunen met emoji’s, stickers en hashtags. Maar hoe steun je iemand offline die net een dierbare verloren heeft?

Regisseur Eva Line de Boer maakt een snelle en actuele montagevoorstelling en neemt je mee in haar fascinatie voor rituelen rondom rouwen en de dood. Ze vertelt daarover: “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bespreekbaar maken van de dood. We gaan er vaak krampachtig mee om; alsof het geen onderdeel van het leven mag zijn. Ik verheug me erop om schoolkinderen hierover te interviewen en samen na te denken over nieuwe online en offline afscheidsrituelen.”

Meer informatie:

www.hnt.nl  

Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater aan de Parade. Klik op de bestelknop om kaarten te kopen of bel naar 073-680 9809.

Coronamaatregelen

Om veilig te genieten van deze voorstelling gebruiken wij de CoronaCheck-app voor iedereen vanaf 13 jaar. Met de app kun je één van de volgende 3 opties aantonen:

  • Vaccinatiebewijs (geldig vanaf 14 dagen na je laatste vaccinatie).
  • Herstelbewijs.
  • Negatief testbewijs (niet ouder dan 24 uur, maak een gratis afspraak voor Testen voor Toegang).

Op deze manier mogen we de 1,5 meter regel loslaten en tweederde van de capaciteit van de zaal gebruiken. Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet mee te nemen. Onze medewerkers vergelijken de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegeven van je coronatoegangsbewijs. Wij zien met de QR-code alleen je naam, je geboortedatum en een groen scherm. Wij kunnen niet zien of je gevaccineerd, getest of recent hersteld bent.

Alle info over de CoronaCheck-app lees je op deze pagina. Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook via de website CoronaCheck.nl printen.
Kun je geen geldig coronatoegangsbewijs laten zien of wil je dat niet? Dan kun je deze voorstelling helaas niet bijwonen.

Heb je nog vragen? Wellicht vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen. Zo niet, neem gerust contact met Theater aan de Parade op!

Zaal Theaterzaal
Prijs € 15,00
Bestellen