Theater
vrijdag 28 april, 20:30 uur

Alexander van Turnhout • Through the Grapevine

i.s.m. Theater aan de Parade


Voor een bijzondere pas de deux ben je bij Through the Grapevine aan het goede adres. Twee mannen, twee performers, Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichaam, ontdaan van elke franje. Getraind, maar zeker niet perfect. Het duo probeert je niet te overtuigen met virtuoze bewegingen.

Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw. De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. Alexander en Axel zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad door zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men.

Beeld: Bart Grietens

Kaarten

Klik op de bestelknop om kaarten te kopen. Telefonisch bestellen kan via 073-680 9809 (Theater aan de Parade) of 073-850 7550 (PERRON-3). Natuurlijk kun je ook aan de theaterkassa van PERRON-3 kaarten kopen.

Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
Het is niet toegestaan drankjes mee de zaal in te nemen.

Pers

Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid. De Standaard

Vantournhout zet een verse stap naar een intrigerende theatertaal die de gracieusheid van de dans combineert met de onbegrensheid van het circus en de tedere intimiteit van een vertelling. Knack

Vantournhouts hedendaagse bewegingsidioom, geïnjecteerd met een krachtige geut circustechniek, resulteert in een frisse en gelaagde danstaal. De Morgen

Acties

Theater aan de Parade biedt diverse kortingen aan, o.a. met We Are Public, CJP en jongerenkorting. Lees hier meer informatie.

Zaal Theaterzaal
Prijs € 19,50 • inclusief drankje
Speelduur circa 1 uur
Pauze nee
Bestellen