Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
vanaf 23-7 Bossche Palet blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans
Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Bossche Palet
23 juli tot 2 september
Piet en Anne Abbenhuis, Joke van Oss en Marjolein van Meer zijn lid van het Bossche Palet. Deze vereniging voor amateurkunstenaars in Den Bosch telt circa 70 leden in de leeftijd van 23 jaar tot 91 jaar. Zij komen elke donderdagavond bij elkaar in de Bossche Vakschool om te werken met diverse materialen, zoals houtskool, potlood, krijt, pastel, aquarel-, acryl- en olieverf. Er zijn vijf groepen, ieder met een begeleider met kunstacademieachtergrond.

Tags

Exposities