Exposities

 

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
vanaf 14 nov Schilderen vrij 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

 
Schilderen vrij

1e etage nieuwbouw
"Schilderen vrij" is in 2017 van start gegaan. Vier amateurschilders besloten toen om naar eigen inzicht, vanuit hun eigen keuzes en vooral met het accent op het plezier samen te schilderen. In 2018 kwamen er twee personen bij de groep. De groep bestaat uit zes personen: twee vrouwen en vier mannen, allen 50-plussers.
De schilders van “Schilderen vrij” schilderen allen figuratief, met acryl- en/of olieverf. Voorbeelden worden gehaald uit eigen foto’s of van internet of andere media. Werken van andere kunstenaars worden soms als voorbeeld gebruikt. Er wordt met zowel penseel als met paletmes gewerkt, soms in combinatie. De schilders van “Schilderen vrij” zijn allen op zoek naar hun eigen interpretatie van onderwerp en stijl; zij zoeken ieder naar hun vrijheid van expressie.

De vier groepsleden die met “Schilderen vrij” zijn begonnen hebben in het verleden lessen gevolgd bij Olav Koolen en Rob Boerjan, waar zij ook al schilderden naar zelf gekozen voorbeelden. De twee nieuwe leden hebben elk een andere achtergrond. De één heeft een opleiding gevolgd voor realistisch schilderen, de ander is autodidact. De groepsleden presenteren ieder meerdere schilderijen in een groepsexpositie in PERRON-3 vanaf 14 november. Een gevarieerd aanbod is gegarandeerd. Er kunnen werken gekocht worden.  

Tags

Exposities