Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 12 sept Theo van der Meijs blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Theo van der Meijs
Theo woont in de Groote Wielen met Nynke en drie kinderen, twee meiden en een jongen. Ze zijn graag aan zee of in de bergen.
Theo houdt van het buitenleven; motorrijden, kitesurfen, zeilen, snowboarden, maar ook gewoon fietsen door de polder.
Als twaalfjarige jongen was hij al lid van ‘fotoclub Gilze-Rijen’ en had hij op zolder een eigen donkere kamer. "Met bakjes ontwikkelaar, stopbad en fixeer drukte ik voor het eerst zelf foto’s af in de roodverlichte kleine ruimte. Later liep ik stage bij een studio in Breda, waar met een technische camera veel producten werden gefotografeerd." In 1995 is Theo zijn eigen ontwerpbureau Studio-073 gestart, dat zich voornamelijk bezighoudt met grafisch ontwerp.
"Ik herken ik de onzekerheid en de kwetsbaarheid mensen die zich laten fotograferen. Graag vergroot ik karaktertrekken uit. Iemands uitstraling, emotie en de sfeer van het moment vangen in een goed beeld. Het voelt als een hele verantwoordelijkheid; foto’s maken, kiezen, bewerken en presenteren."
Momenteel volgt Theo de avondopleiding 'conceptueel beeld en design' aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Tags

Exposities