Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 16 feb Oxana Feofanova blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Oxana Feofanova
Fotograferen en tekenen zijn voor Oxana de manieren om haar verhaal en emoties met anderen te delen. "Ik houd het het liefst zo eenvoudig mogelijk: zwart-wit foto’s, simpele lijnen van de tekeningen. Pure emotie, geen versieringen."
De laatste tijd was Oxana meer met fotograferen bezig, maar toen ze deze expositie aan het voorbereiden was, vonden meerdere mensen dat ze weer haar tekeningen zou moeten laten zien.

Dus er zijn drie series te bekijken:
•    ‘Ver weg en toch dichtbij’, foto’s van een meisje in Russische en Nederlandse klederdracht. Dat meisje is de dochter van Oxana, die half Nederlands, half Russisch is en die allebei de landen als eigen land ziet.
•    ‘Spreekwoorden’, tekeningen die bekende Nederlandse spreekwoorden letterlijk uitbeelden.
•    ‘Vaarwels en hallo’s’, foto’s van motoren met karakter. Ze komen en gaan, net als mensen in je leven. Als je geluk hebt, dan vind je de ware.

"Dit is wat ik dacht, toen ik deze werken aan het bedenken en het maken was. Maar zoals altijd...geniet van je éígen verhaal." aldus Oxana.

Tags

Exposities