Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 29 mrt Jacques Bouw blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Jacques Bouw

De in Rosmalen woonachtige sport-, natuur- en persfotograaf Jacques Bouw (Sliedrecht, 1962) fotografeert al sinds zijn twaalfde. Hij is vooral gefascineerd door de natuur en cultuur om hem heen. Daarvoor trekt hij bij dag en bij nacht door ons land en reisde hij over de hele wereld.

Zijn meer recentere werken en activiteiten zijn in de expositie te zien. Portretten van mens en dier staan centraal. Een deel van de getoonde werken is te koop in diverse afmetingen en uitvoeringen. Een aantal stukken komen uit de privécollecties van klanten/opdrachtgevers en worden hier eenmalig tentoongesteld.

Zakelijk staan bij Jacques de paarden en de paardensport centraal. Daarnaast maakt hij ook ‘actieportretten’ in opdracht van particulieren en of bedrijven. En in zijn vrije uren portretteert hij Moeder Natuur in al haar verschijningsvormen.

Tags

Exposities