Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB. Deze zijn tijdens openingstijden gratis te bezichtigen. De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Periode

Kunstenaar

Locatie

continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 5 dec Monique Meijs-de Wit, Ellen Spierings en Abel blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)

Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Monique Meijs-de Wit

Mijn manier van schilderen is altijd direct en spontaan, vaak zonder vooropgezet plan. Experimenteel, acryl in vele lagen, structuur wordt aangebracht met speciale materialen. Huidige werken zijn voornamelijk abstract. Organische vormen en vlakken, al dan niet ontstaan door vloeibare verf, inkt/ krijt, kleurrijk en/ of ton sur ton. Schilderen is voor mij een voortdurende zoektocht naar vrijheid, expressiviteit, originaliteit en eigenheid. Onlangs heb ik de Academie voor schone kunsten in Arendonk met veel plezier afgerond. Schilderijen zijn uiteraard te koop, ook werk ik in opdracht. Dus heeft u interesse in een van mijn werken, neem gerust contact met mij op.

Ellen Spierings 

Creativiteit zit in mij van jongs af aan. Altijd al bezig met creeën en experimenteren. Het werken met textiel, kleuren en vormen combineren, collages etc. Buiten de lijntjes kleuren dat spreekt me aan. Ook heb ik de opleiding bloem-binder aan de Tuinbouwvakschool gevolgd. Het werken met levend materiaal, composities en de vergankelijkheid ervan. Pas veel later, zo’n 10 jaar geleden, heb ik het schilderen ontdekt. Vanaf die tijd heb ik ook les gehad bij Netty Werkman en veel geleerd over materiaalgebruik en verftechnieken. Ik werk graag met andere materialen dan alleen verf op mijn doeken. Ook daarin valt nog zoveel te leren en te ontdekken en blijf ik me ontwikkelen. Regelmatig workshops en cursussen volgen bij andere kunstenaars inspireren me enorm. Ook mijn kleinzoon Abel (10 jaar) heeft die liefde voor tekenen en schilderen. Voor deze expositie heeft hij ook een paar werkstukken gemaakt. Geniet ervan!

Abel

Ik ben Abel en ben 10 jaar. Tekenen en schilderen vind ik heel leuk om te doen omdat ik er heel veel van mijn gevoel in kwijt kan.
Groetjes Abel