Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
t/m 27 mei Marijke van de Leest 1e etage (nieuwbouw)
Verwacht:    
vanaf 29 mei Wilma van Esch 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Marijke van der Leest

Als kind tekende Marijke van der Leest veel. Ze kon daar veel in kwijt van haar indrukken, dromen en ervaringen. Later verwaterde deze creativiteit door de studie, zorg voor haar gezin, werk en later weer studie. 
Toch liep Marijke al lang rond met het plan om te gaan schilderen. “In 2009 begon ik met schilderen en bij de Muzerije en ging er een wereld voor mij open. Ik merkte dat ik er zoveel plezier en ontspanning in vond, dat ik alles om me heen vergat. Sindsdien schilder ik bijna iedere dag.”
Om uit te zoeken welke stijl bij haar paste, heeft ze veel geëxperimenteerd, maar kwam uiteindelijk uit bij een realistische vorm van portretschilderen met acryl. De laatste tijd is Marijke weer wat meer aan het experimenteren met andere stijlen gecombineerd met realistisch schilderen. 
“Vaak wordt ik geïnspireerd door een afbeelding, een blik, foto of ervaring. Altijd geef ik daar mijn eigen interpretatie aan en wordt het soms al doende iets heel anders dan waar ik mee begon. De portretten zijn meestal van vrouwen en kinderen. Ook spreekt het multiculturele aspect mij erg aan. Op het moment dat ik de ogen schilder, ontstaat voor mij een mens, met een bepaald karakter.”
Begonnen bij de Muzerije, heeft Marijke inmiddels verschillende docenten gehad, die haar steeds een stapje verder hielpen. Maar ze is voornamelijk autodidact, heeft het zelf moeten uitvinden, wat een hele uitdaging en voldoening gaf, maar soms ook frustraties te weeg bracht. 
Sinds kort is ze weer gestart met haar oude liefde, het tekenen! Dit oorspronkelijk met het doel haar schildertechniek nog meer te ontwikkelen. “Op les bij Wycher Noord heb ik het plezier in tekenen weer ontdekt. Ik ben weer dat kind van acht, dat met rode wangen tekent. Schilderen blijft mijn grote passie, maar het tekenen blijf ik er zeker bij doen."


Wilma van Esch

Van 29 mei t/m 8 juli exposeert Wilma van Esch (Rosmalen, 1959). Wilma studeerde van 1989 tot 1994 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Na haar afstuderen vond zij een atelier in Rosmalen op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Coudewater. Samen met vijf andere kunstenaars richtte zij de stichting Tangram op. Deze stichting stelde zich ten doel de belangstelling voor kunst te bevorderen, onder meer door het beschikbaar stellen van expositieruimte, het meewerken aan schoolprojecten, het organiseren van workshops en werkweken en kunstuitleen voor bedrijven. 

Wilma maakte in haar atelier series met diverse thema's die haar bezig hielden, zoals organische vormen, dierenmaskers, schedels, een reisverslag van Nepal, bloemen in de uiterste vorm van glorie en hun sterven, fotografiecollages en bomenstructuren. In haar werk stond de synthese van realisme en abstractie centraal.

Na vele jaren een atelier te delen met andere kunstenaars werd het tijd om zelfstandig verder te gaan. Bomen kregen nog vaak een plek in het werk, maar kwamen steeds meer tot uiting in de materie. Hierdoor veranderde het werk van Wilma langzaam naar materieschilderijen. Het onderwerp is niet meer belangrijk maar de verf is het hoofdthema. De verf vertelt wat de kijker erin ziet. De eigen referentiekaders geven een beeldvorming.

Meer informatie: wvanesch@kpnplanet.nl

Tags

Exposities