Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB. Deze zijn tijdens openingstijden gratis te bezichtigen. De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Periode

Kunstenaar

Locatie

continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 24 dec Antoinette Post van de Hei blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)

Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Antoinette Post van de Hei

Mijn naam is Antoinette Post van de Hei. Sinds de jaren negentig heb ik de liefde voor schilderen en tekenen ontdekt en ontwikkeld. Zo volgde  ik door de jaren heen diverse schilder/teken cursussen op het gebied van  intuïtief/abstract en portret/model. Vanaf  2013 doorliep ik de opleiding ‘Schilderkunst’, aan De Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in Arendonk België. Aansluitend volgde ik de opleiding Projectatelier tot Maart 2020, aan dezelfde Academie.

QUIETO

De werken die hier worden tentoongesteld vormen samen de serie Quieto. Quieto is het Spaanse woord voor ‘verstillen’ en dat betekent letterlijk ‘stiller worden’. De serie is gemaakt in de periode November 2018 tot November 2021.

Alle werken zijn gebaseerd op compilaties van eigen foto’s, gemaakt op plaatsen die ik heb  bezocht. Met een uitzondering, ‘The Boathouse’ naar een foto van Julieta Taruselli.

Bij het maken van kunst laat ik me inspireren door beelden die ik opdoe tijdens reizen die ik maak. Vooral architectonische  en industriële settingen hebben daarbij mijn aandacht en objecten die op bijzondere plaatsen staan en waarbij er een vervreemdend effect ontstaat. Beelden waarin alles tot rust komt. Waarin ‘verstilling’ de boventoon voert. De veelal herkenbare objecten situeer ik vervolgens  in een onwerkelijke omgeving en daarmee creëer ik ‘mijn wereld’, een ‘verstilde fantasie’.                                                                                                                                                                       

Het werk bekeken vanuit de kunstgeschiedenis, is het meest verwant met het z.g. ‘Gestileerd Realisme’ met een vleugje ‘Magisch Realisme’.‚Äč