Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 17 juli Diny Wijgergangs blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Diny Wijgergangs
Sinds 2003 is Diny Wijgergangs uit Rosmalen geheel autodidact begonnen met het schilderen met acrylaatverf. Ze werkt graag figuratief met soms indringende en symbolische motieven.
“In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op portretten en dat is mijn passie geworden. Aan de hand van foto’s maak ik zo realistische als mogelijke afbeeldingen van zowel algemeen als slechts mij bekende personen.”
U kunt in de galerij de gedetailleerde portretten zien van bekende en onbekende personen: van acteurs en actrices, maar ook van familieleden en vrienden. De laatste tijd werkt ze ook in opdracht.
Website: www.dinywijgergangs.nl
E-mail: diny-wijgergangs@hotmail.nl

Tags

Exposities