Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 24 mrt Jan van den Berg 1e etage (nieuwbouw)
vanaf 27 mrt Photolovers 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans
Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Jan van den Berg
1e etage nieuwbouw
Jan is in 1938 in de Visstraat in Den Bosch geboren. Vanaf de jaren zeventig is Jan markante gebouwen in Den Bosch vast gaan leggen. Hij had daarbij oog voor elk detail en ging ook meerdere malen ter plekke kijken om vooral niets te vergeten.
Zonder dat u het opgevallen is heeft u misschien wel een werk van Jan in uw handen gehad. Vanaf 1995 prijkt er op de dozen van Salon De Roosekrans (De Echte Bossche Koek) een collage tekening van Den Bosch. Vele toeristen hebben zo die tekening over de gehele wereld verspreid.
Op veel plaatsen bij familie en vrienden hangen tekeningen van Jan en al heel veel mensen hebben gezegd dat Jan ze eens zou moeten exposeren. Nu, op 80-jarige leeftijd, is het er eindelijk van gekomen.
Photolovers
1e etage nieuwbouw
De gezichten achter Photolovers zijn Ronnie Dankelman en Diana Putters. Zij wonen in Den Bosch. 
over Diana
De eerste reis buiten Europa is eind jaren tachtig naar Amerika. Tegenwoordig zoekt ze meer de reisbestemmingen waar het liefst weinig toeristen komen. Door het reizen is ook haar passie voor fotografie begonnen. Momenteel volgt zij de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool. Zij werkt voornamelijk autonoom.
over Ronnie
Zijn passie voor fotografie is ontstaan in 2003, toen hij voor het eerst op reis ging buiten Europa. Hij bezoekt het liefst landen in en rondom de Sahara en de Himalaya. Hij gaat graag naar festivals bij culturen die aan het verdwijnen zijn. Hij heeft tientallen internationale prijzen gewonnen, zoals National Geographic en Humanity Photo Awards. 


“Met onze fotografie willen we de kijker meenemen in onze ontdekkingsreizen. Wij ontmoeten graag andere mensen en kunnen genieten van de schoonheid van een land. We willen verhalen vertellen en daarmee de kijker raken, nieuwsgierig maken, aan het denken zetten en inspireren.”
www.photolovers.nl

Tags

Exposities