Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
vanaf 10 juli Beeldend Collectief 1e etage (nieuwbouw)
     
Verwacht    
vanaf 1 sept Reumapatiëntenvereniging 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Beeldend Collectief

Het initiatief voor Beeldend Collectief ontstond begin 2013. Zes enthousiastelingen creëerden toen een gezamenlijke werkplek om hun passie voor beeldend werken te delen. Twee leden van het eerste uur zijn intussen andere dingen gaan doen. Op dit moment is de groep opnieuw kompleet met zes leden. Beeldend Collectief bestaat nu uit: Erica Kruijne, Floor Blankespoor, Gezien van der Tempel, Gonny Hofman, Nicole Jansen en Rijkje Verhoeff. Alle leden hebben jarenlang kunstzinnige lessen gevolgd, vaak in verschillende richtingen.

Zij staan nu op eigen benen en willen zich graag blijven ontwikkelen. Om dat te stimuleren huren zij gezamenlijk één dagdeel per week een atelier in ‘s-Hertogenbosch. Dit is hun ontmoetingsplaats, ze werken er zelfstandig en helpen elkaar verder door werkbesprekingen. Soms raadplegen zij een kunstdocent of bezoeken samen een expositie om tot verdieping van hun beeldend werk te komen.

Er is tussen de leden van Beeldend Collectief een vruchtbare samenwerking ontstaan op basis van werklust, opbouwende kritiek en enthousiasme. Onderling respect en een goede sfeer dragen bij aan een klimaat waarin ze elkaar versterken.

Op dit moment is Beeldend Collectief vooral gericht op schilderen. Enkele leden werken ook in andere disciplines. Elk lid heeft haar eigenheid, wat tot uitdrukking komt in de werken die gemaakt worden. Die variëren van meer realistisch tot helemaal abstract, van kleurrijk tot sereen van kleur en van forse verfstreken tot subtiele verfijning. Het werk van de kunstenaars is verrassend divers.

Van tijd tot tijd organiseert Beeldend Collectief met enthousiasme een expositie. Dit keer exposeren de leden van 10 juli tot 29 augustus 2018 schilderijen in PERRON-3.

Meer informatie over Beeldend Collectief – en over de individuele kunstenaars – vindt u op www.beeldendcollectief.nl. Daar is ook een overzicht van hun werken te zien. 


Reumapatiëntenvereniging
1e etage nieuwbouw
Voor de vijfde keer exposeren de leden van de reumapatiëntenvereniging Den Bosch en de Bommelerwaard hun zelfgemaakte schilderijen, foto's, beelden, houtsnijwerk en sieraden. Met deze expositie laat de vereniging zien dat reuma niet alleen beperkingen geeft, maar ook mogelijkheden. Dit eerste lustrum mag weer een bijzondere tentoonstelling worden.

 

Tags

Exposities