Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 6 dec Janja Vrucht blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Janja Vrucht
Is geboren in december 1957 in Groningen. Nadat ze eerst met haar ouders en later met haar gezin in alle windstreken van het land heeft gewoond is ze sinds 1996 woonachtig in Oss.
Ze werkt op een basisschool in Den Bosch en ondanks dat ze weinig tijd over heeft stort ze zich vaak op haar creatieve hobby’s. Sinds 2012 is schilderen, naast reizen een van haar grootste hobby’s geworden en zodra ze met een werk bezig ben kan ze er bijna niet mee stoppen, zo inspirerend is het voor haar.
Dieren waren in eerste instantie inspirerend voor haar. Nu maakt ze steeds meer andere dingen, zoals landschappen, bloemen en abstracte werken. Ook is ze begonnen met acryl pouring. Hierbij giet je vloeibare verf op een doek en door het gebruik van bijvoorbeeld een spatel kun je hele mooie effecten krijgen. 
Janja is autodidact en werkt met acrylverf op doek of op een paneel of met potlood of pastelkrijt op papier. Ze werkt op haar eigen manier en kan er niet tegen om wekenlang met een schilderij bezig te zijn. Zodra ze iets opzet moet het niet te lang duren voordat het klaar is. Desondanks  probeert ze een goed resultaat te bereiken. Goed observeren hoe iets eruit ziet en de feedback van anderen gebruiken, maken dat haar realistische schilderijen er natuurgetrouw of inspirerend uitzien.In 2015 heeft ze voor het eerst op Place du Tetre geëxposeerd in Groesbeek. Dit is een kunstmarkt, waar een aantal kunstenaars, beroeps of hobbyisten hun werk kunnen aanbieden en showen. Daarna heeft ze op verschillende plaatsen geëxposeerd.

Tags

Exposities