Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 6 jan Hans van Sambeek blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Hans van Sambeek (Drunen, 1958) heeft altijd graag getekend. Al vanaf de lagere school was hij al op zoek naar perspectief, verhoudingen en gelijkenis. Voor zijn dagelijks werk is Hans in de luchtvaarttechniek terecht gekomen en als hobby is hij gaan schilderen.

"Nadat ik jaren geleden mijn moeder probeerde te inspireren om te gaan schilderen door voor haar een schilder-set inclusief verf te kopen, ben ik het uiteindelijk zelf ook maar eens gaan proberen. Zo af en toe een schilderijtje gemaakt.  Het is pas sinds een jaar of 4 dat ik wat vaker schilderijen maak. Ik heb geen schilderopleiding of cursus gevolgd en ben dus geheel autodidact op dit gebied."

Het schilderen van portretten heeft vooral tot zijn verbeelding gesproken. Een groot deel van zijn werk stellen bekende Nederlanders voor. Dit om het publiek te laten bepalen of Hans er wel of niet iets van kan. Dat is bij portretten van mensen die niemand kent moeilijker te beoordelen.

Tags

Exposities