Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB. Deze zijn tijdens openingstijden gratis te bezichtigen. De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Periode

Kunstenaar

Locatie

continue Kees Bastiaans trappenhuis 1e etage (oudbouw)
t/m 22 mei Monique Deckers blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)
vanaf 25 mei René Roovers blauwe wand 1e etage (nieuwbouw)

Informatie over de kunstenaars:

Kees Bastiaans

Het kleurrijke schilderij Brabantse Folklore (1969, afmeting 3.40 x 1.25 m) van het Rosmalense dorpsleven is in 1969 in opdracht van de gemeente gemaakt. Het heeft tot 2013 in school De Kruisstraat gehangen en is daarna door ATO-Scholenkring in bruikleen gegeven aan Heemkundekring Rosmalen.
Te zien zijn: de ponyclub, de zandhazen, de Driekoningen, de zweefmolen van de kermis, speelballen van het zwembad, twee als boerke en boerinneke verklede 'onnozele kinderen', een boerderij, korenschoven, hooibergen en de roodgekleurde zon die over de jeugd van Rosmalen schijnt.


Monique Deckers

Monique Deckers is van jongs af aan bezig met fotografie. De onderwerpen van haar eerste foto’s waren de achtertuin, haar konijnen en haar familie. Van daaruit heeft ze zich verder bekwaamd in het vak via workshops en cursussen, en een opleiding als vakfotograaf aan de Fotovakschool in Boxtel.

Haar fotografische hart ligt vooral bij natuurfotografie in al haar facetten, met voorkeur voor bloemen, landschappen en dierenportretten. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur om haar heen. Met haar foto’s wil ze je deelgenoot maken van de pracht van de natuur, dichtbij en ver weg.

Oog voor detail, vervreemding, vormen en kleurgebruik zijn terugkerende thema’s in haar werk. Met ongewone invalshoeken, extreme vergrotingen en bijzonder gebruik van licht laat ze de toeschouwer de pracht van bloemen op een eigen wijze ontdekken. Haar macrofoto’s zoomen in op de bijzondere details van de bloemenwereld, die uitvergroot bijna een abstractie vormen. De dierenportretten zijn daarentegen heel herkenbaar, bijna menselijk. En vrijwel levensecht. Je kunt ze bijna horen schreeuwen om aandacht.

De schoonheid zit vaak in kleine dingen die mensen vaak niet zien. De foto’s van Monique brengen deze details juist in beeld.

Kijk voor meer informatie op de site www.fotomonde.nl


René Roovers

Kunstenaar René Roovers is in 1975 geboren te Nuland. Hij is autodidact en laat zich zo min mogelijk beïnvloeden door andere kunstenaars. Dit om zo vrij mogelijk te kunnen werken.

In zijn geometrisch geïnspireerde abstracte en half-abstracte schilderstukken probeert hij extra accenten aan te brengen door met reliëf te werken. Vormen, kleuren en contrasten fascineren hem.

Zijn manier van werken:
Het laag voor laag aanbrengen van ‘puzzelstukken’ die moeten leiden naar een bevredigend eindresultaat.

Zijn doel is:
Het vasthouden van de aandacht en het op zoek gaan naar de intentie van het kunstwerk.

“Kunst zien heb ik van mijn vader,
        Kunst maken heb ik van mijn moeder."