Theater
zaterdag 24 april, 20:30 uur

Citizen K.

i.s.m. Theater aan de Parade

In de fameuze zwart-witfilm Citizen Kane uit 1941 gaat journalist Jerry Thompson op zoek naar de betekenis van het laatste woord dat krantenmagnaat Charles Foster Kane uitspreekt: Rosebud (Rozenknopje). In Citizen K. gaat Sadettin Kirmiziyüz, geboren en getogen in Zutphen, op zoek naar de betekenis van het woord dat hem opgedrongen is: identiteit.

Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen, want waar hoor je bij als je eigenlijk tussen twee werelden leeft? Citizen K. is een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Samen met multi-instrumentalist Kasper Schellingerhout werkt hij een lijst met maar liefst 254 punten af, want met identiteit hebben we intussen wel een hele boekenkast aan invalshoeken staan. Geen vrijblijvend onderwerp als je achternaam Kirmiziyüz is. De vertelling van Sadettin gaat door merg en been, het is hartverwarmend maar rauw en schrijnend.

In de pers
Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.
Volkskrant - 5 sterren

Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.
Trouw - 5 sterren

Foto: Sanne Peper

Kaarten
Kaartverkoop via Theater aan de Parade. Klik op de bestelknop om kaarten te kopen.

Info & tickets

Zaal Theaterzaal
Prijs € 17,50
Pauze nee
Bestellen