Theater
zaterdag 18 september, 20:30 uur

Een Vrouw Blijft Thuis - Theater Bellevue

i.s.m. Theater aan de Parade

De band tussen een weduwe en stiefdochter is er een die – op een hoop clichés na – maar weinig onderzocht is. In Een vrouw blijft thuis gaat romanschrijver en journalist Nina Polak op zoek naar antwoorden. Het resultaat is een intiem en psychologisch debuut over twee vrouwen, een generatiekloof en een oldtimer. Een toneelstuk dat nog lang beklijft!

Stien is een bekend psychotherapeut en kijkt voor de kost naar de pijn van anderen. Ze heeft een goede band met haar stiefdochter Daantje, een kunstenaar, die meer geeft om politiek dan om psychologie. Wanneer de man van hun beider levens overlijdt, zijn de twee aan elkaar overgeleverd. Wat volgt is een ongemakkelijke dans waarin Stien en Daantje navigeren rond een generatiekloof en elkaar de maat nemen over liefde, seks, autonomie, ambitie én de man die hun vader en geliefde was.

Een vrouw blijft thuis is het theaterdebuut van romanschrijver en journalist Nina Polak. Ze schreef het stuk speciaal voor actrices Ariane Schluter (Lucia de B., De Matchmaker, People, Places & Things) en Sophie van Winden (Klem, Leef! en Tirza).

De voorstelling is onderdeel van Bellevue Lunchtheater, het ‘toneelschrijfhuis’ van Theater Bellevue dat al ruim dertig jaar nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire ontwikkelt en presenteert. Gemaakt door nieuw schrijftalent, waaronder dus ook Nina Polak. Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg en vele anderen gingen Polak voor.

Foto: Sanja Marusic

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater aan de Parade.

Info & tickets

Zaal Theaterzaal
Prijs € 19,50
Speelduur circa 60 minuten
Cast Ariane Schluter en Sophie van Winden
Regisseur Ada Azdogan
Bestellen