Theater
dinsdag 19 oktober, 20:30 uur

Nhung Dam - 3 miljoen voetstappen naar Sicilië

i.s.m. Theater aan de Parade
Bij deze voorstelling vragen we om een coronatoegangsbewijs


Met het aantal coronakilometers dat actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam het afgelopen jaar aflegde, had ze in Sicilië kunnen aankomen. In werkelijkheid heeft ze woonplaats Amsterdam niet verlaten. Maar saai? Allesbehalve. Ze ontdekte namelijk hoe mooi het leven dicht bij huis kan zijn. Ga je mee op reis?

In 3 miljoen voetstappen naar Sicilië neemt Nhung je mee op pad. Dwars door Europa tot aan Sicilië; de plek waar ze het afgelopen jaar in theorie naartoe had kunnen wandelen, maar nooit is aangekomen. Tijdens haar dagelijkse coronawandelingen herontdekt Nhung de schoonheid van het alledaagse. Weilanden vol koolzaad, wolken die voorbijdrijven, broedende vogels en rabarberjam bij de boer; een wereld die ze normaal nauwelijks opmerkte, zorgt nu voor geborgenheid en troost.

Maar verwacht geen superromantisch verhaal over de natuur, eerder een eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over het leven, onmacht en schoonheid. En over de liefde, natuurlijk. Een hoopgevende ode aan de fantasie, vol lichtheid en humor. Nhung neemt het spel voor haar rekening, Koos Terpstra verzorgt de regie. De tekst schreven de twee samen.

Over Nhung Dam
Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij.

Over Koos Terpstra
Koos Terpstra (Texel, 1955) is een Nederlands schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds. In februari 2020 kwam zijn roman Het Eiland uit bij Ambo Anthos.

Meer informatie
nhungdam.com

Foto: Imke Panhuijzen

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater aan de Parade

Coronamaatregelen
Om veilig te genieten van deze voorstelling gebruiken wij de CoronaCheck-app voor iedereen vanaf 13 jaar. Met de app kun je één van de volgende 3 opties aantonen:

  • Vaccinatiebewijs (geldig 14 dagen na je laatste vaccinatie).
  • Herstelbewijs.
  • Negatief testbewijs (niet ouder dan 24 uur, maak een gratis afspraak voor Testen voor Toegang).

Op deze manier mogen we de 1,5 meter regel loslaten en tweederde van de capaciteit van de zaal gebruiken. Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet mee te nemen. Onze medewerkers vergelijken de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegeven van je coronatoegangsbewijs. Wij zien met de QR-code alleen je naam, je geboortedatum en een groen scherm. Wij kunnen niet zien of je gevaccineerd, getest of recent hersteld bent.

Alle info over de CoronaCheck-app lees je op deze pagina. Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook via de website CoronaCheck.nl printen.
Kun je geen geldig coronatoegangsbewijs laten zien of wil je dat niet? Dan kun je deze voorstelling helaas niet bijwonen.

Heb je nog vragen? Wellicht vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen. Zo niet, neem gerust contact met Theater aan de Parade op!

 

Info & tickets

Zaal Theaterzaal
Prijs € 19,50
Speelduur circa 75 minuten
Pauze nee
Bestellen