Muziek
zaterdag 10 november, 15:00 uur

Operette Rosmalen - Gräfin Mariza

Operette Rosmalen speelt de operette Gräfin Mariza van Emmerich Kálmán, met heerlijke romantische en opzwepende zigeunermuziek. Met Harrie van der Plas, Ruxandra Voda-van der Plas en Nancy Verschuuren.

De geschiedenis speelt zich af op het kasteel van gravin Mariza in Hongarije, kort na de Eerste Wereldoorlog. De bezittingen van gravin Mariza worden beheerd door een rentmeester, Török, die in werkelijkheid graaf Tassilo Endrödy-Wittenburg is maar die, om zijn zuster Lisa een bruidsschat te kunnen bezorgen, dit baantje heeft moeten aannemen nadat zijn familie in slechte financiële omstandigheden is geraakt. Zijn zuster weet daar niets van.

Na lang afwezig te zijn geweest keert gravin Mariza weer eens naar haar kasteel terug om haar verloving met een door haar bedachte “Baron Zsupán” te vieren. Ze hoopt op deze manier haar vele aanbidders op een afstand te kunnen houden. Nu bestaat er echter inderdaad een Baron Zsupán. Hij verschijnt ten tonele en dingt naar de gunsten van Mariza, tot ergernis van de “rentmeester”, die haar nooit eerder had ontmoet en die diep van haar onder de indruk is.

Onder de gasten voor het verlovingsfeest bevindt zich ook Lisa, die denkt dat haar broer, Tassilo, een grap uithaalt door zich voor rentmeester uit te geven. Mariza blijkt niet ongevoelig voor de genegenheid die haar “rentmeester” voor haar koestert, maar wanneer ze uit een brief die haar toevallig in handen komt, meent te moeten opmaken dat het hem om haar geld te doen is, is ze diep geschokt. Als ze dan ook nog hoort dat hij van adel is ontslaat ze hem. Gelukkig duikt er een vermogende tante van Tassilo, Furstin Bozena Cudenstein zu Chlumetz, op, die in het geheim al zijn schulden heeft betaald. Niets staat nu een gelukkige verbintenis tussen gravin Mariza en graaf Tassilo in de weg. Baron Zsupán troost zich met Lisa.

Ook te zien op:
vrijdag 9 november, 20.00 uur
zondag 11 november, 15.00 uur

Kaarten
(incl. rij- en stoelnummer)
Bestel kaarten in deze ticketshop, aan de theaterkassa of telefonisch via 073-850 7550. Voor telefonisch reserveren betaal je € 2,00 administratiekosten (ongeacht het aantal kaarten).

Details

Zaal Theaterzaal
Prijs € 17,50
Speelduur 2 uur
Pauze ja