Theater
zaterdag 14 maart, 20:30 uur

Saskia Temmink - Doet sneeuw pijn

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van LEEF!, PAAZ, Ma en Emma wil leven brengen met Doet sneeuw pijn een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Doet sneeuw pijn is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. De Vloer op, De 12 van Oldenheim en Bloedverwanten).

Foto: Annemieke van der Togt

Kaarten
Bestel kaarten via Theater aan de Parade. Dit kan via de online ticketshop,  telefonisch via 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief) of aan de kassa van Theater aan de Parade.

Details

Zaal Theaterzaal
Prijs € 22,50 | € 21,00 Vriendenpas | € 14,50 CJP
Speelduur 80 minuten
Pauze nee

Pers

Over het boek:

“Raak, rauw en retegeestig tegelijk” - Eva Hoeke

“Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap” - Nadia Moussaid in ‘Laat op één’

“Prachtig en hartverscheurend” - Nynke de Jong

“Wat een geweldig geschreven boek. Gelezen met een lach en een traan, al klinkt dat veel te cliché voor een boek waarin juist alle clichés worden vermeden.” - Antoinnette Scheulderman

“Een persoonlijk en openhartig verslag” - Het Parool

“Een hartverscheurende memorie over liefhebben, moeten loslaten, willen vasthouden en doorgaan" - JAN

“Prachtig boek over verlies en hoe je dan verder moet” - VARAgids