Blog #1 'Verhalen van de Vloer' | Horeca

Donderdag 11 april 2019


Ik ben Jeroen (30), en werk bij PERRON-3 in de horeca.  Als je ons Grand Café binnenkomt, zie je mij vaak achter de bar. En als je me niet ziet, sta ik waarschijnlijk in de keuken verse soep te maken.
Ik werk sinds 2 jaar met veel plezier bij PERRON-3 als 1e horeca-medewerker. Hiervoor heb ik bij Theater aan de Parade in Den Bosch, ook in de horeca gewerkt. Daar ben ik eigenlijk ooit begonnen als bijbaantje tijdens mijn studie. Ik heb op het Koning Willem I college de artiestenopleiding gevolgd. En nu dus via mijn bijbaantje in de horeca gerold. Werken aan een theaterproductie blijft wel op mijn bucketlist staan. Nee, niet zozeer op de planken, het liefst achter de schermen, als regisseur bijvoorbeeld. Maar ik vind dat je daarvoor eerst nog wat meer levenservaring moet hebben. En door mijn baan bij PERRON-3 maak ik toch deel uit van de betovering van het theater.

Ook al ben ik er ‘per ongeluk’ ingerold; het werken in de horeca bevalt me echt prima. En voor mij is het ook nog eens een baan met enige regelmaat; ik werk veel overdag. Het Grand Café van PERRON-3 is elke dag open vanaf 9.00 uur. en het is echt een fijne plek om te zijn. We hebben om te beginnen heerlijke koffie; mijn vaste collega Hugo en ik hebben allebei een Barista-opleiding gevolgd. Ik vind het ook echt een feest om ook in de keuken te staan, en ben trots op onze kleine maar zeer goede lunchkaart. Het lekkerste op de kaart? Dat is toch onze ferme tosti, echt een topper. Ook de verse soep maak ik elke dag met veel plezier. Mijn favoriet? De voorjaarsklassieker lente-ui natuurlijk.

Het Grand Café wordt steeds vaker bezocht. Natuurlijk door theater- en filmbezoekers. En door zakelijke gasten die een vergaderruimte hebben gehuurd en hier lekker lunchen. Ook zijn er moeders die gezellig bijkletsen als hun kinderen een dans-workshop hebben. Of flexwerkers die hier een meeting hebben (handig, we zitten naast het station en hebben goede WIFI). Ook een aanrader: onze zondagse filmbrunches. Wij zetten een heerlijk buffet neer met verse broodjes en croissantjes en dan daarna lekker naar de film. Juist de verschillende activiteiten maken mijn werk dus heel afwisselend.

In mei gaan we een paar dagen dicht voor een kleine verbouwing en grote restyling. Ons Grand Café wordt dan nog gezelliger en sfeervoller. Om te werken of af te spreken overdag, maar dus ook om lekker te borrelen. We hebben namelijk ook goede wijnen, en meerdere (speciaal)bieren. En ik maak graag een borrelplankje voor je klaar!

In onze blogserie 'Verhalen van de Vloer' komen medewerkers, huisgenoten, artiesten en bezoekers aan het woord. Wat doen zij, waar zijn ze vandaag mee bezig, wat maakt het zo leuk om hier te zijn?