Blog #5 ‘Verhalen van de vloer’ | Regionale Muziekschool

Woensdag 19 juni 2019


In PERRON-3 loopt elke week heel wat muzikaal talent binnen. We hebben een popkoor in huis, de fanfare en de bigband oefenen, en er is muziekles! Eén van onze huisgenoten is de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch; een groep muziekdocenten die sinds 2012 in een samenwerkingsverband hun lessen in PERRON-3 aanbiedt. Inmiddels wordt er ook les gegeven in ‘De Biechten’ (Hintham) en Engelen. Maar het cursusaanbod in PERRON-3 is het grootst: er wordt lesgegeven in zeker 25 verschillende instrumenten! Het grootste deel van de cursisten bestaat uit jeugd, maar er zijn ook lessen voor volwassenen.

‘PERRON-3 is een ideale locatie voor ons’ aldus Daniëlle Gras, medewerker communicatie. ‘Allereerst in praktische zin: supergoed bereikbaar, met een ruime parkeergelegenheid. Daarnaast is de functie als cultureel centrum voor ons handig: kinderen en hun ouders komen hier sowieso al binnen, gaan naar de bibliotheek of bezoeken een film. Zo vinden ze hun weg naar de muziekschool ook eerder. En dan de link met het theater natuurlijk! Wat is er mooier dan te musiceren op een locatie waar twee theaterzalen voorhanden zijn? Voor de leerlingen is het fantastisch om een uitvoering op een echt podium te kunnen geven. De medewerkers van PERRON-3 weten bovendien alles van theatertechniek, snappen onze behoeften en faciliteren graag’.

Wil je eens kijken wat de muziekschool in huis heeft? Kom dan op 30 juni naar het zomerevent “Met muziek de wereld rond”. Op vijf verschillende plekken tegelijk wordt er in het gebouw van PERRON-3 muziek gemaakt, gezongen en gepresenteerd. Van kleine luisterliedjes tot grote spektakelmuziekstukken overal in het gebouw.! Je mag op deze dag ook zelf aan de slag. Wat denk je van knallende groepsles bucketdrummen in de hal, of een workshop bij Mr. P-Bone? Klik hier voor het schema van alle activiteiten. Graag tot ziens bij het zomerevent!

Zondag 30 juni van 11:00u tot 17:00u in PERRON-3, de toegang is gratis