Parkeerplaats achterzijde vernieuwd

Maandag 28 maart 2022

Er is de laatste weken hard gewerkt aan de vernieuwing van de parkeerplaats aan de achterzijde van PERRON-3. Met de nieuwe indeling van de parkeervakken hebben we er maar liefst 40 parkeerplaatsen erbij gekregen. De parkeervakken zijn bestraat met speciale stenen, waar gras doorheen zal groeien. Daarmee zijn we van het modderige ondergrond af en ziet het er straks toch groen uit.

De bomen die zijn weggehaald zijn verplaatst. Ook zijn er extra bomen geplant om weer aan het verplicht gestelde groenpercentage te komen. Vorige week is het tuindeel (naast het spoor) ingezaaid. We hebben de gemeente gevraagd om prullenbakken en bankjes te plaatsen.

Ook zijn er veel meer lantaarnpalen geplaatst, waardoor de parkeerplaats veel lichter is in de avonduren. Daarmee is de sociale veiligheid aanzienlijk verbeterd.

Tot slot is de oprit als toegang naar de parkeerplaats van PERRON-3 verplaats. Nu rij je ter hoogte van de Fysiotherapie het terrein op, waarmee je gestimuleerd wordt rechtdoor te rijden naar de achterzijde van het pand. Je kunt via Ingang D het pand binnen waarbij je direct in de centrale hal van PERRON-3 staat.

In een latere fase komen er nog verwijsborden langs de weg. Ook wordt er nog een looppad langs het spoor aangelegd die voetgangers richting het station laat lopen (naar verwachting in het tweede of derde kwartaal gerealiseerd). We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.