Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
t/m 15 sept Jan Nellen 1e etage (nieuwbouw)
t/m 31 aug De lijntjes van Joke 2e etage (oudbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Jan Nellen

Jan Nellen (1938) besloot vanuit zijn interesse voor schilderkunst op een dag zelf eens wat te proberen. “Na nagenoeg mijn hele werkzame leven in een technische wereld te hebben verkeerd, is de omschakeling naar de kunst , misschien een wat wonderlijke stap. Het werkelijke verschil is: techniek was mijn beroep, schilderen is nu mijn hobby."
Na zijn pensionering kreeg Jan voldoende tijd ter beschikking om de hobby wat uit te breiden. Hij werd lid van “Het Bossche Palet”, en begonnen met aquarelleren. Gaandeweg is Jan overgeschakeld naar schilderen in acryl.
Tegenwoordig zijn het vooral collageachtig schilderijen waarbij Jan het liefst afgedankte materialen hergebruikt. "Mijn voorkeur gaat uit naar een collageachtige manier van schilderen. Verder laat ik me beïnvloeden door docenten, medehobbyisten, tentoonstellingen en wat er zoal op mijn pad komt. Hierdoor passeren nogal wat verschillende technieken de revue."


Joke Witjes - De lijntjes van Joke

“Heb je tape gebruikt?” Dit is standaard de eerste vraag die wordt gesteld door bezoekers als ze de werken van Joke Witjes voor de eerste keer zien. Dat is niet vreemd want haar werkstukken kenmerken zich door helder kleurgebruik en strakke lijnen. Het antwoord is echter nee. De lijnen worden met potlood op het doek gezet en daarna wordt de verf met veel geduld laagje na laagje uit de losse hand op het doek geschilderd.
"De wereld om mij heen vertaal ik in abstracte, geometrische vormen cq. patronen. Ik schilder het liefst met vrolijke kleuren, gewoon rechtstreeks uit de tube. Het is een genot om te zien dat bij elk laagje verf de kleur dieper en de vorm strakker wordt. Schilders die mij tot voorbeeld zijn en me inspireren zijn ondermeer Romero Britto, Sol Lewitt en Bridget Riley."
Joke is 8 jaar geleden bij toeval begonnen met schilderen en heeft meerdere malen geëxposeerd met Kunstkring de Meent uit Nuland, waarvan ze sinds 2 jaar voorzitter is. Nu heeft ze voor het eerst een solo-expositie op PERRON-3, welke een mooi overzicht geeft van haar ontwikkeling. Van een op Romero Britto geïnspireerde ‘Duiker’ uit 2009 tot een 2 bij 2 meter groot abstract werk van ‘Variaties op Engelse drop’ van dit jaar.

 

Tags

Exposities