Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
t/m 23 juni Hoe Kijkt Autisme 1e etage (nieuwbouw)
t/m 31 aug De lijntjes van Joke 2e etage (oudbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Ivo Ketelaar - Hoe Kijkt Autisme

Met deze expositie wil Ivo Ketelaar laten zien hoe een autist naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Dat wordt gedaan aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten. Het geheel geeft niet-autisten een idee hoe een autist het betreffende beeld kan beleven. Het gaat om het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ivo gaat die tonen in de expositie Hoe Kijkt Autisme.
Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf. Door de aparte combinatie van alledaagse beelden met korte teksten geeft hij een uniek inzicht in de belevingswereld van een autist. Een belevingswereld die voor niet-autisten vaak niet zichtbaar is. Ivo is 56 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).


Joke Witjes - De lijntjes van Joke

“Heb je tape gebruikt?” Dit is standaard de eerste vraag die wordt gesteld door bezoekers als ze de werken van Joke Witjes voor de eerste keer zien. Dat is niet vreemd want haar werkstukken kenmerken zich door helder kleurgebruik en strakke lijnen. Het antwoord is echter nee. De lijnen worden met potlood op het doek gezet en daarna wordt de verf met veel geduld laagje na laagje uit de losse hand op het doek geschilderd.
"De wereld om mij heen vertaal ik in abstracte, geometrische vormen cq. patronen. Ik schilder het liefst met vrolijke kleuren, gewoon rechtstreeks uit de tube. Het is een genot om te zien dat bij elk laagje verf de kleur dieper en de vorm strakker wordt. Schilders die mij tot voorbeeld zijn en me inspireren zijn ondermeer Romero Britto, Sol Lewitt en Bridget Riley."
Joke is 8 jaar geleden bij toeval begonnen met schilderen en heeft meerdere malen geëxposeerd met Kunstkring de Meent uit Nuland, waarvan ze sinds 2 jaar voorzitter is. Nu heeft ze voor het eerst een solo-expositie op PERRON-3, welke een mooi overzicht geeft van haar ontwikkeling. Van een op Romero Britto geïnspireerde ‘Duiker’ uit 2009 tot een 2 bij 2 meter groot abstract werk van ‘Variaties op Engelse drop’ van dit jaar.

 

Tags

Exposities