Exposities

In PERRON-3 wordt continu geëxposeerd. Schilderijen, maar ook beelden en foto's worden getoond. Tegen de blauwe theaterwand (1e verdieping nieuwbouw), maar ook op de 2e verdieping in de oudbouw en in de BiEB.

De BiEB verzorgt de exposities in hun vestiging in PERRON-3 zelf.

Op dit moment zijn de volgende exposities tijdens openingstijden te zien:

Periode Kunstenaar Locatie
t/m 27 mei Marijke van de Leest 1e etage (nieuwbouw)
6 t/m 20 apr Verbeelderij hal en atelier 2e etage (oudbouw)


Informatie over de kunstenaars:

Marijke van der Leest

Als kind tekende Marijke van der Leest veel. Ze kon daar veel in kwijt van haar indrukken, dromen en ervaringen. Later verwaterde deze creativiteit door de studie, zorg voor haar gezin, werk en later weer studie. 
Toch liep Marijke al lang rond met het plan om te gaan schilderen. “In 2009 begon ik met schilderen en bij de Muzerije en ging er een wereld voor mij open. Ik merkte dat ik er zoveel plezier en ontspanning in vond, dat ik alles om me heen vergat. Sindsdien schilder ik bijna iedere dag.”
Om uit te zoeken welke stijl bij haar paste, heeft ze veel geëxperimenteerd, maar kwam uiteindelijk uit bij een realistische vorm van portretschilderen met acryl. De laatste tijd is Marijke weer wat meer aan het experimenteren met andere stijlen gecombineerd met realistisch schilderen. 
“Vaak wordt ik geïnspireerd door een afbeelding, een blik, foto of ervaring. Altijd geef ik daar mijn eigen interpretatie aan en wordt het soms al doende iets heel anders dan waar ik mee begon. De portretten zijn meestal van vrouwen en kinderen. Ook spreekt het multiculturele aspect mij erg aan. Op het moment dat ik de ogen schilder, ontstaat voor mij een mens, met een bepaald karakter.”
Begonnen bij de Muzerije, heeft Marijke inmiddels verschillende docenten gehad, die haar steeds een stapje verder hielpen. Maar ze is voornamelijk autodidact, heeft het zelf moeten uitvinden, wat een hele uitdaging en voldoening gaf, maar soms ook frustraties te weeg bracht. 
Sinds kort is ze weer gestart met haar oude liefde, het tekenen! Dit oorspronkelijk met het doel haar schildertechniek nog meer te ontwikkelen. “Op les bij Wycher Noord heb ik het plezier in tekenen weer ontdekt. Ik ben weer dat kind van acht, dat met rode wangen tekent. Schilderen blijft mijn grote passie, maar het tekenen blijf ik er zeker bij doen."


Verbeelderij

Vanaf vrijdag 6 april tot en met vrijdag 20 april organiseert Verbeelderij een expositie van het werk van haar deelnemers. Er zijn 2D en 3D schilderijen, keramiek- en mozaïekwerken te bewonderen. 
De expositie is te zien op de tweede verdieping van PERRON-3 in de vleugel bij de BiEB. De kunstwerken worden begeleid door een persoonlijk schrijven van iedere kunstenaar. De kunstenaars zijn op wisselende tijden aanwezig tijdens de gehele expositietijd.
De expositie wordt geopend op vrijdag 6 april met een receptie van 16.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze opening en de werkuren van Verbeelderij is het atelier ook geopend. We heten je graag welkom!

Over Verbeelderij
Verbeelderij is een initiatief dat kunst als middel inzet om de kwaliteit van leven te verhogen. Kunst werkt helend voor zowel de geest als het lichaam. In het atelier op de tweede verdieping bij de BiEB in PERRON-3 in Rosmalen wordt genoten van schilderen, keramieken en mozaïeken. 
Verbeelderij is opgericht door Anja Jansen. Binnen haar werk als verpleegkundige heeft zij gezien dat speciale doelgroepen veel meer in hun mars hebben dan gezellig breien en kleuren. “Voor een aantal van hen is er meer voldoening te behalen met schilderen, keramieken of mozaïeken. Het maken van dergelijke kunstwerken heeft een helend effect voor zowel de geest als het lichaam, zeker als dit onder professionele begeleiding gebeurt.” vertelt Anja. “Naast verpleegkunde heb ik ook creatieve opleidingen gevolgd. Mijn werk en mijn hobby combineer ik in het begeleiden van mensen die bij Verbeelderij kunst komen beleven.”
Bij Verbeelderij is veel persoonlijke aandacht. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en ieder werkt op zijn eigen manier waardoor de deelnemers via kunst groeien als mens.

Tags

Exposities