Expositie Adje van Strien

Dinsdag 02 april 2024

Van woensdag 3 april t/m zondag 12 mei geeft Perron-3 Adje de mogelijkheid een 40 tal van haar werken te exposeren.

Adje: Tekenen en schilderen is voor mij een mooie hobby, vanaf mijn jeugd begon ik met Oost-Indische inkt, daarna met olieverf, aquarel, acryl en pastel. Ik probeer steeds wat anders en schilder op allerlei materialen zoals houten panelen, board, doeken, papier, en kaarsen.

Het grootste schilderwerk is ca. 30 meter lang en 2,40 meter hoog. Dat betreft de houten panelen voor de kerststal die jaarlijks in de Lambertus kerk te bewonderen is. Kom eens kijken rond kersttijd! Soms gebruik ik allerlei materialen op mijn doeken waardoor een 3D effect ontstaat. Ik verwerk soms  gordijnstof, steentjes, schelpen, vezels, andere verdikkingsmaterialen enz. Een ware ontdekkingstocht.

Aan het project Rembrandt (NPO) heb ik mee gedaan. Je ontdekt hoe mooi maar ook hoe moeilijk zijn werk is. Ik heb een paar werken van Rembrandt nageschilderd en in de expositie opgenomen. Realisme is wel mijn manier van schilderen. Soms schilder ik uit emotie. Veel gebeurtenissen leg ik met verf vast. Dat is mijn manier om iets te verwerken.

Pastelpotloden ontdekte ik om portretten vast te leggen. Ook de huisdieren moesten op papier op wens van mijn kleindochter.”

Op dinsdagmorgen schilder ik met nog 7 personen bij, “bij Bomans”  in Rosmalen. Een gezellige club waar ik trots op ben. Loop gerust even binnen om een kijkje te nemen bij onze schilderskunst.

Op woensdagavond schilder ik bij schildersclub “Kleurrijk” in het Trefpunt te Maliskamp. Op facebookpagina “tekenenschilderclubKLEURRIJK” kun je ons volgen. Het is gezellig om bij een club aangesloten te zijn en elkaar adviezen te geven en te inspireren.

De openingstijden van Perron 3 zijn: ma-vr 8.30u. – 24.00 u. za. 9.00 u. – 17.00 u.

Adje van Strien.